ComHem TivoToGo krashar på iPad – lösning

This one is in Swedish, but if your TiVo app crashes when used to control your TiVo box – use Google translate to read the text below.

Sedan en tid tillbaka har TivoToGo börjaat krasha direkt vid start på min iPad. Efter ett fruktlöst samtal med ComHems support bestämde jag mig för att spåra ner problemet.

Det första jag märkte var att appen bara krashade när iPaden är ansluten till samma wifi som Tivo-boxen, om jag stängde av wifi på iPaden och startade på 3G så funkade appen. Jag kunde dock givetvis inte styra boxen vilket är en del av appens poäng.

Så appen och boxen pratar på något sätt, antingen direkt eller via ComHem. Jag bestämde mig för att ta reda på det och kickade igång WireShark. För att inte bråka med inställningarna för krypteringsnycklar tog jag bort lösenordet på min wifi access point… och VIPS så började appen funka och styra boxen! Märkligt! Jag satte tillbaka samma lösenord – crash igen. Tog bort lösenordet – funkar! Satte ett nytt lösenord – FUNKAR! Wtf?

Har inte orkat kolla noggrant men det såg inte heller ut som att det gick trafik mellan boxen och appen, kommunikationen verkar ske via ComHem. Använder de möjligen krypteringsnycklarna för det wifi iPaden är på för att identifiera ens nät? ComHem – kommentar? =)

Hur som helst, jag är för lat för att undersöka detta vidare, enda uppsidan skulle ju vara att kunna styra TiVon från ett annat LAN, inget jag är jätteintresserad av. Kontentan är:

OM DIN TIVO APP PÅ DIN IPAD CRASHAR NÄR DEN ÄR PÅ SAMMA NÄT SOM DIN COMHEM TIVO-BOX – BYT LÖSENORDET PÅ DIN WIFI!

This entry was posted in iOS. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *